joi, 1 iunie 2017

Mancare de spanac cu ou ochi














Ingrediente:

500g spanac proaspat
50g unt
3 catei de usturoi
1 lingura de faina cu varf
400ml lapte
2 linguri smantana (optional)
sare
piper
nucsoara (optional)
2 oua ochi


Mod de preparare:

         Pentru inceput spalam spanacul frunzulita cu frunzulita, indepartam coditele apoi il oparim cca. 5-6 minute. Dupa ce s-a inmuiat il scoatem intr-o sita pentru a se scurge de apa si pe urma il tocam marunt cu un cutit.
          Intr-o oala mai mica, chiar si un ibric mai incapator adaugam untul si usturoiul taiat marunt, dupa ce s-a incins bine adaugam faina, amestecam, apoi adaugam laptele cu smantana si amestecam din nou pana cand observam ca incepe sa se lege, atunci adaugam spanacul, condimentam dupa gust si lasam pe foc sa fiarba cca.20minute amestecand mereu.
Dupa ce spanacul este gata il punem in 2 boluri si peste asezam un ou ochi.
 
O mancare foarte gustoasa, sanatoasa, apreciata de cei mici, dar si de cei mari.
Sa va fie de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu