joi, 1 iunie 2017

Legume soté la tigaie

















Ingrediente:

2 morcovi
1 ardei rosu
1 ceapa
1 dovlecel verde
1 vanata
sos de soia dupa gust
1 cubulet de unt
seminte de susan pentru presarat deasupra (optional)


Mod de preparare:

         Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai crocante.

        Dupa ce scoatem semintele de susan, in tigaia deja inchinsa, de preferat sa fie wok, adaugam cubuletul de unt, iar acesta cand s-a topit punem legumele pe rand (curatate, spalate si taiate julienne aproximativ egale toate).

         Prima data punem morcovul, il gatim la foc iute cateva minute, pe urma adaugam ardeiul, il gatim si pe acesta cateva minute la foc iute pana se inmoaie, amestecand usor cu ajutorul tigaii, saltand-o in sus.
         Urmeaza ceapa, lasam la fel cateva minute si la final adaugam dovlecelul si vanata si se continua gatirea tot la foc iute amestecand din cand in cand pentru a impiedica arderea.
         Cand legumele sunt uniform gatite si raman "caramelizate" adaugam sosul de soia (dupa gust), nu este necesar sa adaugam sare, deoarece are sosul de soia.
         Mai lasam circa un minut pentru ca sosul sa ajunga la tempertura legumelor, dam tigaia deoparte si presaram deasupra semintele de susan prajite.
          Noi le-am servit cu pulpe de pui fierte cu legume, sare si piper boabe.

Sunt foarte gustoase si pline de arome aceste legume, sanatoase si perfecte pentru vara!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu