luni, 19 iunie 2017

Prajitura aromata cu morcovi



 





Ingrediente:

5 oua
250 zahar brun
200ml ulei ( sau ulei de cocos pentru un plus de savoare)
esenta de rom si vanilie
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
350g faina
un praf de sare
2 lingurite cu scortisoara
1 lingurita nucsoara
1 lingurita cuisoare macinate
250g piure de ananas
100g nuci macinate sau taiate grosier
200g morcov ras
optional de pot pune: stafide, merisoare...

Mod de preparare:

      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, pe urma uleiul, esentele de vanilie si rom si mixam pana omogenizam bine totul.
       Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nuscoara si cuisoarele macinate si le adaugam peste compozitia de oua, omogenizam din nou pana incorporam bine toate ingredientele.
       Adaugam si morcovii rasi, piureul de ananas (am blendat 250g de ananas din conserva), nucile macinate (aici mai puteti adauga si stafide, merisoare, fructe uscate, pe care eu le-am omis) si amestecam usor pana obtinem o
compozitie omogena.
     Turnam aluatul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit o tava de aragaz, dar daca vreti ca prajitura sa fie mai inalta folosit o tava de 20/30cm. Coacem prajitura cca.1 ora sau facem testul cu scobitoarea.
    Cand este gata o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra in cazul meu, sau o puteti inveli intr-o delicioasa crema de vanilie.

O minunatie de prajitura... aromata, parfumata si super gustoasa! :x

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu