duminică, 9 iulie 2017

Inghetata de vanilie si cacao

 

 

 

 
 





 

 










Ingrediente:

2 galbenusuri
2 oua intregi
1 praf de sare
400ml. de lapte
400ml smantana pentru frisca
8-10 linguri de zahar (dupa gust)
esenta de vanilie
Pentru inghetata de cacao:
2 linguri cacao
esenta de rom


Mod de preparare:

       Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute.
In acest timp batem ouale impreuna cu galbenusurile, sarea si zaharul pana obtinem o crema consistenta.

       Dam drumul din nou la lapte si cand incepe sa dea in clocot, luam oala de pe foc si turnam usor peste crema de oua, amestecand energic pana cand se incorporeaza complet.

         Punem din nou totul pe foc pana incepe sa dea din nou in clocot, apoi dam deaoparte si lasam sa se racoreasca, dupa care adaugam smantana pentru frisca( nebatuta si neindulcita) amestecand pana la omogenizare.

Compozitia pentru inghetata de vanilie este gata.

         Pentru cea de cacao...impartim crema rezultata in 2, iar o parte adaugam cacao si putina esenta de rom, omogenizam bine si obtinem si ingetata de cacao.
        Turnam in caserole separate si lasam sa se raceasca complet, apoi dam la congelator, amestecand din 30 in 30 minute pentru a nu se forma cristale de gheata.

      Daca aveti masina de facut inghetata, lasati crema se sa raceasca complet, pe urma o dati la frigider peste noapte, pentru a fi foarte rece inainte de o pune in masina, iar cand o puneti la aparat nu dureaza decat 15-20 minute, apoi o dati la congelator pentru cand doriti sa o serviti.

Delicioasa si mult mai sanatoasa! <3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu