sâmbătă, 29 iulie 2017

Pastrama de pui
















Ingrediente:

3 jumatati piept de pui dezosat

2 foi de dafin
3-4 boabe de ienibahar
boabe de piper
1 lingurita de sare
300ml apa

2 linguri sos de soia
1 lingura de zahar
piper macinat
boia de ardei dulce


Mod de preparare:

      Pieptul de pui il spalam, il stergem si il punem la marinat in amestecul de apa, sare, piper boabe, ienibahar si foile de dafin pentru 24 ore.
Dupa acest timp, il scoatem, il spalam, il stergem din nou si il bagam la recem in amestecul de zahar, sos de soia, piper si boia, pentru 12 ore.

         Dupa ce a stat la marinat, scoatem bucatile de piept, le legam strans cu ata de bucatarie si le asezam in tava pe hartie de copt.
Dam la cuptor la foc mic pentru jumatate de ora acoperit cu folie de aluminiu si inca o ora fara folie.
Din cand in cand ungem bucatile de pui cu sosul din tava.
       Cand este gata, lasam sa se raceasca complet si se poate servi la aperitiv sau chiar la pachetel.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu