miercuri, 23 iulie 2014

Cozonac evantai








500 g faina
un praf de sare
1 plic drojdie uscata
100g zahar
2 oua
150 ml lapte
coaja rasa de la 1 lamaie (optional)
50 g unt sau margarina
Pentru umplutura:
80 g zahar
2 linguri de scortisoara
Pentru uns:
80 g unt topit
scortisoara sau zahar vanilat

Incepem cu aluatul: punem faina intr-un bol cu un praf de sare, separat facem maiaua din plicul de drojdie cu cateva linguri de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina si o lasam aprox. 10 min. Intre timp batem ouale cu restul de zahar.
In bolul cu faina facem o gaura in mijloc si punem drojdia, apoi laptele caldut si ouale batute bine cu zaharul si coaja de lamaie. Framantam bine pana obtinem se incorporeaza toata faina si adaugam treptat untul topit dar nu fierbinte. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intindem o foaie de aluat in forma dreptunghiulara si ungem toata suprafata cu margarina si presaram zaharul amestecat cu scortisoara. Pe urma taiem aluatul in patrate egale, dar atentie sa fie mai mici ca tava ca ele o sa mai  creasca, sifiecare patrat il punem unul peste altul si il asezam in tava, tapetata cu hartie de copt.
Este bine daca aveti o tava mai mare de cozonac, eu am avut mica si le-am ingramadit de a crescut foarte tare :D  Dupa ce ati asezat in tava ungeti suprafata cu unt si presarati putina scortisoara deasupra. Bagam tava la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu