sâmbătă, 19 iulie 2014

Pizza cu blat perfect






Blat:
1 ceasca si jumatate de apa
1 plic drojdie uscata
3 cesti si jumatate de faina
2 linguri de ulei de masline
sare
oregano
Topping:
salam
felii subtiri de sunca
ardei
ceapa taiata julienne
rosii
cascaval ras emmentales
mozzarella
kechup
Blatul: 
In bolul care framantam punem apa calduta si peste rasturnam plicul de drojdie uscata si lasam asa fara sa amestecam 5 minute. Pe urma adaugam uleiul, faina, sarea si oregano. Faina o punem treptat si cu mana framantam usor pana la incorcorarea aluatului. Framantam aluatul timp de 10 minute, pana nu se mai lipeste deloc de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 2 si intindem in ce forma dorim, dar sa fie foarte bine intins, destul de subtire, apoi ungem aluatul cu kechup si punem topping dupa preferinte.
Dam la cuptor pentru 25 - 30 min pana ce marginea s-a facut usor maronie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu