miercuri, 23 iulie 2014

Tiramisu fara oua









500gr piscoturi
1 cutie de mascarpone de 250gr
200ml de frisca batuta
50gr de frisca lichida
100g zahar
5 linguri de apa
3 linguri de crema de lichior
300 ml cafea preparata
cacao

Pentru inceput caramelizam zaharul: punem apa si zaharul pe foc pana se topeste, luam cratita si punem frisca lichida mestecand energic, punem pe foc pana mai da un clocot, si lasam sa se raceasca bine. Intre timp mixam crema de mascarpone si punem caramelul racit peste, omogenizam bine, apoi punem si crema de lichior, iar pe urma adaugam frisca batuta; Intr-o tava yena am pus o folie de plastic si am inceput ansamblarea:
Am pus un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi jumatate de compozitie din crema, inca un strat de piscoturi si pe urma restul de crema si am pudrat cu cacao din abundenta. Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore si se poate servi cu mare poftaaa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu