sâmbătă, 5 iulie 2014

Tocanita de cartofi cu tochitura




Ingrediente:
1 kg de cartofi
tochitura aprox. 500g dar voi puteti pune ori alt tip de carne, carnati...
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde
1 morcov
1 ceapa mare
patrunjel verde
2-3 frunze foi de dafin
piper boabe
pasta de tomate
1 lingurita boia de ardei rosu dulce
sare

Mod de preparare:
           Intr-o oala am pus tochitura si am lasat-o pana s-a topit toata untura, apoi am pus ceapa, ardeii, morcovul ( tocate marunt ) le calim impreuna cu carnea, dupa ce s-au inmuiat legumele am pus 1 lingura de pasta de tomate, mai tinem la foc aprox. 1 minut amestecand continuu, pe urma punem cartofii taiati cuburi impreuna cu apa pana sa acopere tot, punem boabe de piper, frunzele de dafin, boia dulce, patrunjelul si sarea si o lasam la fiert pana scade apa si compozitia s-a ingrosat.
           Daca nu s-a ingrosat suficient mai puteti sfarama cateva cuburi de cartofi, eu asa am facut sau daca nu puteti dizolva o lingura de faina de grau cu un sfert de cana de apa rece mestecand continuu fara a face cocoloase. Cu aceasta compozitie puteti drege sosul de cartofi. Dupa ce turnati sosul mai lasati 5 minute si gata!
           Merge cu muraturi, ardei iuti sau salata!
                                   Pofta buna!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu