vineri, 21 noiembrie 2014

Bors de pasare




Ingrediente:

1 pui
1 ceapa mare
1 morcov
1 pastarnac
1 ardei rosu
1 patrunjel radacina
3 cartofi medii
bulion
cimbru uscat

leustean uscat
patrunjel uscat
1 lingura delikat cu gust de pui
fidea
sare
bors sau bors magic pentru acrit

Mod de preparare:


          In primul rand, puiul il curatam si il desfacem pe bucati, il spalam cu apa rece si il punem la fiert intr-o oala. Cand fierbe luam spuma care se formeaza deasupra si peste adaugam legumele (fara cartofi) taiate marunt si lasam sa fiarba 10-15 minute, dupa care punem si cartofii taiati cubulete impreuna cu bulionul, cimbrul, leusteanul, patrunjelul ( eu am pus uscate) si lasam sa fiarba bine toate legumele impreuna cu carnea. 
Dupa ce au fiert adaugam delikatul, si fideaua, mai lasam 10 minute la fiert si la final punem borsul sau borsul magic in fuctie de cat de acru va place, potrivim de sare, mai lasam 2-3 minute la fiert si stingem focul.
Se serveste alaturi de o mamaliguta si ardei iuti, cu smantana sau cu ce va place! 
Pofta buna!

TIPSURI:
  1. Se mai completeaza cu apa cu ce legumele sunt fierte;
  2. Mie mi-au iesit cca.4 litri de ciorba


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu