marți, 18 noiembrie 2014

Turta dulce







Ingrediente:

250g zahar
125ml apa
150g+ 330g faina
1 ou
jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
50g unt
putina sare
1 lingurita de scortisoara
un sfert de lingurita de nuscoara
un praf de cuisoare macinate
       La glazura:
1 albus de ou
100g zahar
2 linguri de apa fierbinte


Mod de preparare:


Intr-o tigaie sau oala am caramelizat 50g zahar, peste am turnat apa si am lasat sa se topeasca tot caramelul care s-a format, dupa ce s-a topit punem si restul de zahar, condimentele ( scortisoara, nucsoara si cuisoare) si amestecam pana se topeste tot zaharul. Dupa ce s-a topit adaugam in ploaie cele 150g faina si amestecam bine fara a se forma cocoloase, dupa care luam stingem focul si lasam sa se racoreasca putin.
      Intr-un bol am pus restul de faina cu un praf de sare si bicarbonatul de sodiu, am amestecat putin si peste am turnat amestecul de caramel, oul si untul topit. 
      Am omogenizat bine toate ingredientele si am obtinut un aluat usor lipicios. Din acest aluat facem bilute sau diferite forme, le punem intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptor pentru maxim un sfert de ora  sau 20 minute pana ce ele cresc putin, chiar daca sunt inca moi, se vor intari cand se racesc. 
     Glazura: Mizam bine albusul de ou cu zaharul si la sfarsit punem cele 2 linguri de apa fierbinte pentru ai da un luciu frumos. 
     Dupa ce s-au racit turtele le trecem prin glazura, le asezam pe un gratar si le lasam peste noapte pentru a se intari glazura. 
   Sunt delicioase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu