luni, 24 noiembrie 2014

Prajitura cu mere



Ingrediente:
2 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de lapte
6 linguri de ulei
9 linguri de faina
1/2 lingurita praf de copt
esenta de vanilie, rom
putina sare
Pentru Umplutura:
4 mere mai mari
zahar dupa gust
scortisoara


Mod de preparare:


       Umplutura: Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare.
       Intr-un ibric, punem merele rase, zaharul si scortisoara si lasam pe foc amestecand din cand in cand pana scade toata zeama de la mere. Dam deoparte pentru a se racori.
       Aluat:  Separam oaule, iar albusul il batem spuma cu praful de sare si zaharul, peste adaugam galbesurile pe rand si mixam pana le incorcoram si pe ele. 
       Dupa ce s-a topit zaharul, adaugam laptele, uleiul, aromele si la final faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine pana obtinem un aluat putin mai gros ca la chec.
       Intr-o tava (mai mica) am tapetat-o cu hartie de copt, peste, am turnat jumatate din compozitia de aluat, dam la cuptor pentru cca. 10 minute, apoi scoatem tava si punem umplutura de mere, o intindem frumos, iar deasupra cealalta jumatate din compozitia de aluat. Dam totul la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu