marți, 18 noiembrie 2014

Friptura steak marinata in bere






 Ingrediente:

1 kg carne de porc slaba
1 plic condimente steak
ulei de masline
2 foi de dafin
cateva boabe de piper
bere
O cescuta de apa


Mod de preparare: 


       Spalam carnea in apa rece si o taiem felii mai grosute. Intr-un bol punem putin ulei de masline si plicul cu condimentul steak, peste punem feliile de carne si amestecam bine ( cel mai usor este cu mana), dupa care punem si foile de dafin cu boabele de piper si turnam bere atat cat sa acopere carnea. Acoperim bolul si lasam minim 4-5 ore la rece sau cel mai bine peste noapte.
     Intr-o tava yena unsa cu ulei de masline am pus feliile de carne, deasupra am turnat sosul ramas si o cescuta de apa, am pus capacul si am dat tava la cuptor pentru 30 minute, dupa care am luat capacul tavii si am lasat carnea sa se rumeneasca. 
   A iesit excelenta si este foarte buna alaturi de garnitura preferata si o salata de varza! 
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu