vineri, 28 noiembrie 2014

Chec cu lapte fierbinte





Ingrediente:

3 oua
150g zahar
180g faina
un praf de sare
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
2 plicuri zahar vanilat
esenta de rom
120g lapte
60g unt sau margarina

Mod de preparare:

Am separat ouale, albusul l-am batut cu praful de sare si zaharul, am adaugat galbenusurile pe rand pana le-am incorporat si pe ele in compozitie. Peste am pus zaharul vanilat si putina esenta de rom, am mixat si la final am adaugat faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu formand un aluat putin mai gros ca la clatite.
   Separat, am pus laptele cu untul intr-un ibric pe foc, atat cat sa se topeasca untul si asa fierbinte il turnam peste compozitia de oua putin cate putin amestecand usor pana incorporam toate ingredientele.
   Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru aprox. 30 min, facem testul cu scobitoarea.
     O lasam putin sa se raceasca si o pudram cu zahar. Foarte buna pentru un desert in familie alaturi de o cafetuta! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu