duminică, 9 noiembrie 2014

Tocanita de porc cu garnitura de piure de cartofi



Ingrediente:

1\2 carne de porc mai slaba
1 ceapa
1\2 ardei rosu
1 rosie
2 catei usturoi
2 foi dafin
3-4 boabe de piper negru
boia dulce/iute dupa preferinte
patrunjel
o ceasca de vin rosu
o cana de apa
sare si piper
2-3 linguri ulei
Pentru piure:
4 cartofi mari
2 lingura de unt
1 iaurt grecesc sau smantana
1 cescuta de lapte
sare
Apa pentru fiert cartofii


Mod de preparare:


Carnea o spalam in apa rece, o taiem bucati potrivite si o punem in tigaia incinsa cu ulei, o prajim pe ambele parti, pe urma punem ceapa si usturoiul taiate marunt alaturi de un praf de sare pentru a impiedica ceapa sa se arda, adaugam ardeiul rosu taiat feliute mai mari, rosia taiata marunt,  foile de dafin, boabele de piper, vinul, apa si lasam la fiert pana scade toata apa, potrivim de sare si piper, boiaua si patrunjelul, mai lasam cateva minute si inchidem focul.
Pentru piure: Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu o lingura de unt. Dupa ce au fiert, scurgem cartofii de apa, punem cealalta lingura de unt, sare si ii zdrobim, apoi adaugam iaurtul si laptele, amestecam bine pana s-au incorcorat bine toate ingredientele. 
Servim alaturi de muraturi sau salata de varza!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu