duminică, 7 septembrie 2014

Prajitura rasturnata cu prune







Pentru blat:
5 oua
o cana de zahar
o cana de faina
o lingurita de bicarbonat de sodiu stins in otet
un praf de sare
esenta de rom
un pliculet zahar vanilat
50 ml ulei
alte ingrediente:
20-25 de prune
5 linguri de zahar
50g de margarina


Am separat ouale, albusul l-am batut cu zaharul pana a iesit spuma, apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi am pus esenta, vanilia,  uleiul iar spre final am adaugat faina impreuna cu bicarbonatul stins in otet .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am uns toata suprafata cu margarina, peste am pus cele 5 linguri de zahar, iar deasupra prunele spalate si curate de samburi pe care le-am asezat cu partea violet in sus. Dupa ce am umplut tava cu prunele, am rasturnat compozitia de blat peste prune, apoi am dat la cuptor pentru 30-35 min. Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca putin apoi punem deasupra o alta tava mai mare si rasturnam prajitura, dupa ce se raceste complet o taiem si savuram cu placere.
Pofta buna!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu