vineri, 31 octombrie 2014

Lasagne alla bolognese









Ingrediente:
1 kg carne de porc slaba
1 kg suc de rosii
2 cepe
1 morcov
3 catei de usturoi
3-4 linguri de ulei
3 linguri de pasta de tomate
2 foi de dafin
cimbru

sare
piper
2 pahare cu apa
O cutie de sos Bechamel
200g mozzarella rasa
parmezan
100g cascaval ras ( optional)
foi de lasagna



Mod de preparare:
        Intr-o tigaie incapatoare (mai mare) punem uleiul, iar dupa ce s-a incalzit adaugam legumele taiate marunt ( ceapa, morcovul si usturoiul) si putina sare, amestecam pana capata o culoare frumoasa. Peste punem carnea tocata si o calim si pe aceasta pana isi schimba culoarea.
Dupa ce s-a calit bine totul adaugam sucul de rosii, pasta de tomate, foile de dafin  si putin cimbru, mai amestecam putin si la sfarsit punem apa, potrivim de sare si piper si lasam la fiert cca 1 ora amestecand din cand in cand pana scade toata apa.
Pentru ansamblare: Intr-o tava unsa cu unt am pus putin sos bolognese, peste am pus un strat de foi de lasagna, un strat de sos bechamel, alt strat de sos bolognese, deasupra acestui strat am pus putin cascaval ras si parmezan, peste am pus alt strat de foi de lasagne, sos bechamel, sos bolognese, ultimul strat am pus foi de lasanga acoperite cu sos bechamel, iar deasupra punem mozzarella rasa, cascaval ras si parmezan si dam la cuptor pentru cca. 1 ora pana se rumeneste frumos deasupra ( eu am cam uitat de ea). 
Dupa ce o scoatem o lasam putin sa se raceasca ca altfel riscam sa se imprastie.
Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu