joi, 15 mai 2014

Chec in 2 culori cu visine









Ingrediente:
3 oua
1 cana de zahar
jumatate de cana de lapte
jumatate cana de ulei
arome, eu am folosit rom si esenta de portocale
1 plic praf de copt
2 cani de faina
cacao
visine din visinata

Mod de preparare:
           Am separat ouale, albusul l-am batut cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul, pe urma am pus si galbenusurile, am continuat sa amestec pana cand zaharul s-a topit in totalitate. A urmat laptele, uleiul, esenta de rom si esenta de portocale pe care le-am amestecat si acestea in compozitie. Apoi praful de copt l-am stins in otet si impreuna cu faina le-am adaugat in compozitia obtinuta.
         Jumatate din compozitie am pus-o in 2 tavi mici de cozonac, pe care le-am tapetat cu hartie de copt iar cu celalata jumatate am pus cacao si am amestecat-o bine cu mixerul si le-am turnat peste copozitia alba din tavi. Le-am bagat la cuptorul incalzit pentru aprox. 30-35 min. Cand este pe jumatate facut, punem si visinele din visinata. Cand este gata, ca sa fim sigure ca este bine facut, facem testul cu scobitoarea, daca nu se lipeste, inseamna ca este gata.
         Sa il savurati cu placere la cafea dimineata!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu