duminică, 4 mai 2014

Pasca cu branza de vaci




Pentru aluat:
400 g faina
100 ml lapte
150 g zahar
50 g margarina
3 galbenusuri
3/4 plic de drojdie
sare
coaja de lamaie
Pentru umplutura:
1 kg branza de vaci
sare
5 oua
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
stafide
Pentru uns:
un ou
zahar

 Am facut un aluat ca de cozonac, in primul rand am preparat maiaua din drojdie cu o lingurita de zahar si 4 linguri de lapte, pe urma am pus putina faina deasupra (este gata pana cand incepe sa crape). Zaharul l-am amestecat cu laptele caldut.
       Intr-un bol, am pus faina cu un praf de sare, am turnat maiaua, laptele si cele3 galbenusuri, coaja de lamaie si am inceput sa framant, adaugand treptat untul topit.
       Am obtinut un aluat usor lipicios, pe care l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.
       Pentru umplutura: intr-un bol am pus branza, cu cele 5 oua ( daca mai este nevoie mai puteti adauga oua, eu le-am avut mai mari, si a fost suficient), zaharul si plicul de zahar vanilat si am amestecat cu o lingura de lemn pana s-au omogenizat toate, (daca vi se pare moale compozitia, puteti pune o lingura de faina de grau), iar la final stafidele pe care eu le-am tinut in apa fierbinte cu putina esenta de rom.
      Intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, am intins coca, si pe peretii acesteia, iar in mijloc am pus umplutura de branza. Am uns deasupra (toata suprafata) cu un ou amestecat cu zahar, si l-am bagat la cuptor pana a capatat o culoare maronie.  A fost foarte laudata pascuta mea!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu