duminică, 4 mai 2014

Tavalita in nuca de cocos





Ingrediente:

Pentru blat:

3 oua
350 g zahar
200 ml lapte
1 lingurita si jumatate de miere de albine
400 g faina
1 plic praf de copt
60 g margarina
Pentru glazura:
220 g zahar
220-250 ml lapte
200-250 g margarina sau unt
50 g cacao
nuca de cocos

Mod de preparare:

Blatul: Am separat ouale, albusul l-am batut spuma cu zaharul, am adaugat si galbenusurile, dupa ce s-a topit zaharul, am pus mierea si putin cate putin din margarina moale (lasata peste noapte la temperatura camerei), am omogenizat totul, pe urma am adaugat laptele si faina amestecata cu praful de copt, am mixat bine pana la incorcorarea lor.
Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si data la cuptor pentru aprox. 40min.
Cand prajitura este gata o lasam sa se raceasca si apoi o portionam in patratele sau dreptunghiuri subtiri, in functie de preferinte.
Glazura: Punem laptele intr-un ibric la foc, impreuna cu zaharu si cacao, cand incepe sa dea in clocot oprim focul si adaugam margarina taiata bucatele mici. Dupa ce s-a topit margarina, luam fiecare bucatica din blatul taiat si o bagam in glazura, apoi in nuca de cocos. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu