sâmbătă, 24 mai 2014

Cozonac cu branza de vaci






Ingrediente:

Pentru aluat:
700-750g faina
200ml lapte
2 pliculete de drojdie uscata
100g unt
180g zahar (dupa preferinte)
3 oua
zahar vanilat sau esenta de vanilie
esenta de portocale
coaja rasa de portocale/lamaie (dupa preferinte sau ambele)
sare
Pentru umplutura de branza:
500g branza de vaci
5 linguri de zahar ( sau dupa gust)
1 pliculet zahar vanilat
3-4 oua
sare
esenta de porocale
Pentru uns:
1 ou
1 lingura de zahar
Optional:
stafide pentru umplutura
mac pentru pus peste cozonaci dupa ce i-am uns

Mod de preparare:
     Pentru aluat:  Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, si am lasat-o la crescut aprox. 10 min.
Intr-un bol am pus faina cu putina sare, in mijloc am facut un gol si am turnat maiaua, peste am pus ouale batute, laptele caldut cu zaharul si vanilia, esenta de portocale si coaja de portocala am amestecat pana am omogenizat toate ingredientele si la final am adaugat untul topit si caldut si am framantat pana am obtinut un aluat moale, elastic si fara sa se mai lipeasca de maini.
L-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul la loc caldut, invelit in folie de plastic.
Pentru umplutura:
Branza am amestecat-o bine cu putina sare, apoi am pus ouale, zaharul, vanilia si putina esenta de portocale; (eu am avut branza mai tare de vaci si nu a fost nevoie sa ii mai adaug gris sau faina, dar daca este necesar puteti adauga 1-2 linguri).
Aluatul dupa ce a crescut, l-am impartit in 2. Pe masa, am pus putin ulei, am intins prima foaie, pe urma am pus jumatate din umplutura si am rulat, apoi am pus in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. La fel am procedat si cu cealalta jumatate de aluat. Am lasat sa mai creasca putin in tava si pe urma am uns cozonacii si i-am bagat la cuptor pentru  1 ora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu