sâmbătă, 24 mai 2014

Pizza






500 grame faina
sare
1 plic drojdie uscata
275 mililitri apa
50 mililitri ulei
Pentru topping:
ketchup
salam
carnati
ardei
ceapa
rosii
mozzarela
branza de oi sarata
branza cuburi
asta am pus eu... voi puteti pune dupa preferinte


Intr-un bol am pus faina si sarea, apoi separat drojdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am pus-o peste faina si sare, si putin cate putin din apa, nu toata odata, ca faina are capacitatea de a absorbi apa diferit. Pe urma uleiul, si framantam pana obtinem un aluat elatic si fara sa se mai lipeasca de maini.
Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi il impartim in 2 si framantam fiecare bila de aluat, le unim din nou, si mai lasam inca 15 min la dospit.  ( Acest pas face ca aluatul sa fie unul perfect pentru pizza).
Mie mi-au iesit 2 tavi ( dupa cum vedem in imagine)+ una mai mica, reteta era pentru 2 tavi de pizza de marime medie.
Intindem aluatul cu mana in tava, adaugand putin ulei, intepam cu furculita, apoi ungem cu ketchup si punem deasupra ce vrem, iar spre final mai punem putin ketchup. Bagam in cuptorul preincalzit pentru 20- 25 min.
Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu