duminică, 28 decembrie 2014

Baghetele crocante





Ingrediente:

1 aluat foietaj dreptunghiular (300g)
sunca sau salam feliate foarte subtire (300g)
felii subtiri de cascaval sau cascaval razuit (300g)
Pentru uns: un galbenus + 2 linguri de lapte

Mod de preparare:

Foaia de aluat o intindem putin cu un facalet pe masa presarata cu putina faina. Pe jumatate de aluat punem feliile de sunca, iar deasupra carnii presaram cascaval sau punem feliute subtiri de cascaval (in functie de preferinte). Aducem foaia goala de aluat peste partea umpluta si lipim marginile ( ne putem ajuta de putina apa, pentru a se lipi mai usor), apasam usor pentru a scoate aerul si cu ajutorul unei role de pizza sau cu un putin taiem fasii de 2-3 cm latime. Fiecare fasie formata o rasucim putin si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Le ungem si le dam la cuptor (180 grade) pana se rumenesc frumos. (cca.15 minute).
Sunt foarte bune pentru o gustare sau ca aperitiv.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu