duminică, 28 decembrie 2014

Pilaf cu ciuperci si praz



O mancare usoara, perfecta pentru zilele de post dar si pentru o garnitura gustoasa.

Ingrediente:

1 cana de orez (200g)
250g ciuperci champignon
1 fir de praz
1 morcov
sare
piper
apa
3-4 linguri de ulei

Mod de preparare:

Curatam ciupercile si le taiem feliute subtiri, iar prazul si morcovul le taiem marunt.
Intr-o tigaie, punem uleiul,  adaugam prazul si morcovul, presaram putina sare pentru a impiedica arderea prazului, le calim cateva minute si pe urma adaugam ciupercile feliute, si le lasam pana scade toata apa de la ciuperci; dupa ce am calit toate legumele punem orezul spalat si scurs de apa si amestecam cateva minute, apoi punem apa cat sa acoperim totul ( cca. 2cani si jumatate). Lasam sa scada toata apa, amestecam din cand in cand si la final potrivim de sare si piper, mai lasam cateva minute si gata.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu