vineri, 5 decembrie 2014

Negresa rapida de post








Ingrediente:

200g faina
100g zahar
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 plic zahar vanilat
100g nuca macinata
un praf de sare
1 lingurita cu varf cacaao
200ml apa
50ml ulei
esenta de rom
2-3 linguri gem (eu am pus de cirese)
60g ciocolata neagra+ 2 linguri cu apa
zahar pudra pentru deasupra

Mod de preparare:

 Intr-un bol punem ingredientele uscate ( faina cu bicarbonatul de sodiu, zaharul si zaharul vanilat, nuca macinata ( eu am maruntit-o cu facaletul pe o folie de copt), cacaoa si praful de sare, peste toate acestea am turnat apa, uleiul si esenta de rom si am amestecat usor cu un tel. Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele punem gemul, iar cu o spatula amestecam usor. Separat intr-un bol micut am pus ciocolata neagra cu cele 2 linguri de apa la microunde cat sa se topeasca si o turnam alaturi de celelalte ingrediente, amestecam din nou si turnam totul intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana observam ca deasupra este tare, dar pentru siguranta facem testul cu scobitoarea. Pudram cu zahar pudra si cand se raceste se portioneaza dupa placere.
  Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu