miercuri, 24 septembrie 2014

Chisca Moldoveneasca





Ingrediente: 

10-15 metri de mate porc in sare (cumparate de la supermarket)
un ficat de porc
2 rinichi
1/2 carne porc
1,5 slanina de porc
5 cepe
O cana de orez
2 cani de crupe ( faina de porumb macinata gros)
sare

Mod de preparare:

Pentru inceput spalam matele bine in cateva ape si le lasam in apa rece pana la umplerea lor.
Ficatul si rinichii ii fierbem in apa cu sare cat sa poata intra furculita in ei, apoi ii dam prin masina de tocat.
Slanina o dam si pe ea prin masina de tocat si o punem la topit intr-o tigaie, dupa ce s-a topit aproape in totalitate, punem ceapa taiata bucati mai mari cu putina sare si lasam sa se caleasca, iar cand ceapa s-a inmuiat, stingem focul si dam la racit.
Carnea de porc o taiem cubulete cat mai mici.
Orezul il punem la fiert cat sa se umple putin, nu foarte tare, cca 5 min.
Crupea o spalam bine in cateva ape si apoi scursa.
Intr-un lighean incapator am pus maruntaiele date la masina de tocat, carnea taiata cubulete, orezul scurs de apa si racit, crupea spalata si scursa, compozitia de ceapa cu slanina topita care trebuie si acestea sa fie racite, potrivim de sare si amestecam bine pana omogenizam totul.
Incepem umplerea matelor, eu am folosit masina de tocat dar fara sita si cutit, am avut un tub special de facut carnati.
Carnatii ii facem mai moi, nu ii umplem tare deoarece ei la fierbere se umfla, iar la capete ii legam cu ata.
Intr-o oala mare punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba punem carnatii si ii lasam cca 45-50 minute. Eu am fiert 2 turi deoarece oala mea era mai ingusta si nu au incaput toti.
Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, iar ca sa ii serviti se prajesc pe gratar sau intr-o tigaie cu putin ulei.
Daca va mai raman carnati ii puneti in pungute si dati la congelator.

Tipsuri: Daca totusi ati umplut carnatii mai tare ii puneti intepa cu un ac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu