joi, 11 septembrie 2014

Salata boeuf





Ingrediente:

4 cartofi medii
2 morcovi
2 patrunjei
1 pastarnac

mazare ( o cutie mica)
5 castraveti murati
salam frantuzesc ( sau piept de pui fiert, carne de vita fiarta... etc)
sare
Pentru maioneza:
1 galbenus de ou fiert tare
1 galbenus de ou crud
zeama de la un sfert de lamaie
o lingura de mustar
ulei

Mod de preparare:



Pentru inceput am spalat legumele bine si le-am pus la fiert, dupa ce au fiert bine le-am lasat putin sa se raceasca si le-am curatat de coaja. ( Prefer legumele sa le fiarba in coaja pentru a nu isi pierde din gust) .
Dupa ce am terminat de curatat am maruntit toate legumele, castravetii ( pe care i-am scurs de zeama ramasa la maruntit), salamul ( taiat in bucati cat mai mici), mazarea, si la final am pus maioneza si am potrivit de sare . 
Pentru maioneza: Am pus intr-un bol galbenusul de ou si l-am maruntit  cu dosul lingurii, peste am pus galbenusul crud si am amestecat putin. Dupa ce am omogenizat bine am pus ulei  putin cate putin si am mizat pana isi dubleaza volumul, am adaugat  si zeama de lamaie cu mustarul si am mai mizat putin.
Din toate aceste ingrediente mi-a iesit o farfurie ( cea din foto)  
Puteti orna dupa preferinte, eu am pus ardei in otet si masline verzi fara samburi).
Pofta buna!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu