miercuri, 24 septembrie 2014

Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie



Ingrediente:

8-10 bucati de carne de porc mai slaba
3 linguri ulei
2 morcovi medii
1 patrunjel radacina
1 ceapa mica
Un sfert de ardei rosu
Un pahar de vin rosu
2-3 foi de dafin
piper boabe

sare
piper
boia dulce si iute
bulion
apa
Pentru garnitura:
5 cartofi medii
sare
boia dulce si iute
3 linguri ulei

Mod de preparare:


    Carnea o condimentam cu sare, piper, boia dulce si iute pe ambele parti si o prajim cateva minute in tigaie cu cele 3 linguri de ulei. Intr-un ceaun am pus legumele taiate fasii mai mari iar ceapa in 4 , am pus carnea (prajita foarte putin), paharul cu vin, apa cat sa acopere totul, foile de dafin, piperul boabe si 2 linguri de bulion, apoi am dat la fiert cat sa scada aproape toata zeama ( daca mai trebuie apa mai punem intre timp). Carnea este gata cand este frageda.
Garnitura:
    Cartofii i-am taiat cubulete mai mici, i-am condimentat cu sare si boia, apoi intr-o tigaie am pus uleiul si am prajit cartofii pana au devenit aurii.
Am servit alaturi de salata de andive cu rosii si morcovel fiert in zeama de la friptura.
Pofta buna!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu