joi, 11 septembrie 2014

Tocanita din carne de porc


500 - 600 gr de ceafa de porc
2 cepe medii
1 morcov mai mic
un sfert de ardei rosu
4 catei de usturoi
2 linguri de bulion
1 lingura pasta de ardei
cimbru uscat
sare
piper
un varf de lingurita de boia iute
patrunjel ( eu am pus uscat)


Spalam carnea si o stergem cu un servet de bucatarie, apoi o taiem cubulete de marime potrivita si o punem intr-o tigaie sa se rumeneasca la foc mare.
Peste carne punem legumele taiate marunt si mai lasam cca. 10 min pana se inmoaie, dar la foc mai mic, dupa care pisam usturoiul si il adaugam si pe acesta in tigaie, iar dupa un minut, doua adaugam o cana cu apa si acoperim cu un capac lasand sa fiarba cca. 10 -15 min.
Separat am pus intr-un bol o cana de apa cu bulionul, pasta de ardei si condimentele ( cimbru, patrunjelul, sare, piper si boiaua) si le-am pus peste carne, am amestecat, dupa care am pus capacul si am lasat sa fiarba cca. 30 min la foc mediu amestecand din cand in cand.
La final daca mai trebuie sare, mai puteti adauga si daca va place mai picant mai puteti pune boia iute.
Se poate servi alaturi de o mamaliguta cu castraveciori murati sau langa un piure!!!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu