joi, 18 septembrie 2014

Pui la cuptor cu usturoi







un pui
50g margarina sau unt
condimente ( sare, piper, paprika dulce si picanta, pudra de usturoi)
5 catei de usturoi
ulei de masline

Am spalat puiul cu apa rece si curatat bine; separat intr-un bol am pus margarina, am topit-o la microunde, iar peste am pus condimentele. Am uns puiul bine cu aceasta pasta si pe sub piele (indepartata usor cu mana), am facut si cateva intepaturi cu un cutit pentru a pune cateii de usturoi. Intr-un vas Yena am pus putin ulei de masline iar peste am asezat puiul si o ceasca de apa iar deasupra am pus capacul de la vas si am dat tava la cuptor. Dupa o jumatate de ora am luat capacul si am mai lasat aprox. o ora, dar intre timp am mai intors puiul pentru a se rumeni frumos pe ambele parti. Am incercat o reteta de cartofi cu aioli in folie de aluminiu si chiar a fost minunata. Eu am facut 4 cartofi... cate doi de fiecare :)) de curiozitate:
Pe o bucata de folie de aluminiu am pus cartoful crestat cu cutitul, deasupra am pus putina sare, pasta de aioli si o lingurita de ulei de masline si am strans bine folia; asa am procedat cu toate, le-am dat la cuptor alaturi de pui. Am servit alaturi de mamaliguta si mujdei de usturoi! Pofta buna!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu