joi, 18 septembrie 2014

Placinta cu carne la tigaie










           Pentru aluat:
3 cartofi
250 ml lapte
sare
25g unt
25g drojdie +1 lingurita zahar
2 oua
Faina cat cuprinde ( aprox 500g)
30 ml ulei
        Pentru umplutura:
un piept de pui fiert
50g de carne pentru kebab prajita
jumatate de crenvusti afumat
jumatate de ardei rosu
cascaval
kechup
sare
ulei pentru prajit


Pentru aluat: Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert; 
     Intre timp cat avem cartofii la fiert facem o maia din drojdie cu zaharul si 50ml lapte caldut, omogenizam bine si peste mai punem 2 lingurite de faina si lasam sa creasca pentru 10 min.
       Dupa ce au fiert, ii pisam impreuna cu sarea, untul si 200 ml lapte. Peste acest piure punem maiaua, ouale si faina putin cate putin pana formam un aluat  mai lipicios si pentru a nu se mai lipi de maini punem si uleiul. Lasam la crescut 30 min.
Pentru umplututa:
  Carnea am taiat-o marunt, iar ardeiul si crenvustiul taiat cubulete i-am calit in putin ulei  si peste am pus carnea pentru a se patrunde aroma ingredietelor si presaram putin sare dupa gust. Am scos pe o farfurie pentru a se racori putin.
  Din acest aluat mi-au iesit 3 placinte (Foto). Am luat cate o bucata de aluat si am intins-o pe masa unsa cu putin ulei. Pe jumatate de aluat am pus cascaval ras, o parte din compozitia de carne si deasupra inca putin cascaval, iar pe cealalta parte am intins kechup, si tot cu aceasta parte o unim cu cealalta pentru a forma placinta.
      Prajim in tigaie cu putin ulei pe ambele parti aprox 2-3 min si scoatem pe un servet de bucatarie. Asa procedam si cu celelate doua.
       Servim alaturi de muraturi ( ex. gogonele) sau rosii simple.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu