joi, 11 septembrie 2014

Covridog


350g faina
20g drojdie
un praf de sare
apa
2-3 linguri de ulei de masline
10 crenvusti de porc, pui etc;
un galbenus de ou
sare grunjoasa pentru presarat deasupra



Aluatul: punem o cescuta de apa calduta in bolul unde framantam si punem drojdia, lasam fara sa amestestecam 5-6 minute, pe urma punem sare, uleiul de masline si faina treptat. Framantam bine pana nu se mai lipeste de maini. (Daca mai trebuie apa mai puteti adauga). Lasam la crescut. Crenvustii i-am fiert putin, i-am sters cu un servet de bucatarie si i-am lasat sa se raceasca. Intindem aluatul bine cu sucitorul pe masa de lucru si cu un cutit taiem fasii de 1,5 - 2 cm si rulam aluatul pe crenvusti.
Dupa ce i-am rulat ii punem pe hartie de copt, intr-o tava, eu i-am pus direct pe gratarul de la aragaz si ii ungem cu galbenusul de ou, apoi presaram sare grunjoasa deasupra. Bagam la cuptor pana se rumenesc usor!!!
Sunt perfect pentru pachetel la munca sau de ce nu o gustare intre mese alaturi de iaurt, mustar sau ketchup!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu