vineri, 26 septembrie 2014

Mini-Rulouri cu Mar






Ingrediente:

500g faina
1 plic drojdie uscata
100g zahar
2 oua
1 plic zahar vanilat
200 ml lapte
50g unt
coaja de la o lamaie (optional)
Umplutura:
4-5 mere
3 linguri pline de zahar
scortisoara



Mod de preparare:

Drojdia o dizolvam in 50 ml lapte caldut, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si lasam la crescut 10 min. Ouale le batem spuma cu restul de zahar. Intr-un bol punem faina cu putina sare, amestecam putin cu un tel apoi facem un gol in mijloc si turnam drojdia crescuta, ouale batute cu zaharul, laptele caldut, punem si zaharul vanilat si framantam pana obtinem un aluat elastic . Untul il topim si cand este caldut il turnam peste aluat. Continuam sa framantam pana formam un aluat fara sa se mai lipeasca de maini si usor elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura. Am curatat merele de coaja, le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari si le-am pus la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana s-a evaporat tot siropul de la mere. Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 2 si intindem o foaie pe masa infainata, nu foarte groasa si punem umplutura de mere apoi rulam usor aluatul.
Taiem ruloul cu o ata ( este mai usor pentru noi si nu se desface, fata de cutit), apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dar inainte de a le baga la cuptor le ungem cu ou batut cu zahar pentru a se rumeni frumos. Asa procedam si cu cealalata parte de aluat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu