vineri, 19 septembrie 2014

Fasole cu costita afumata




Ingrediente:
  • un borcan de fasole
  • o ceapa
  • un morcov
  • un patrunjel mai mic
  • costita afumata 3-4 bucati mai mari
  • 3 lingurite pline de bulion
  • patrunjel verde
  • 2 foi dafin
  • 3 linguri de ulei
  • sare
Spalam bine fasolele si le punem intr-un ceaun impreuna cu costita afumata si turnam peste,  apa rece cat sa acopere totul.
      Ceapa, morcovul si patrunjelul le-am taiam marunt si intr-o tigaie am pus uleiul si le-am calit putin, dupa care le-am pus in ceaunul cu fasolele si costita, peste am pus si bulionul, patrunjelul, foile de dafin;  Dam la fiert pana ce scade toata apa, daca mai trebuie apa intre timp mai puteti adauga, eu am pus apa de 2 ori. La final potrivim de sare, mai lasam sa dea un clocot si gata.
      Se servesc cu muraturi si mamaliguta! 
                              Pofta buna!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu