vineri, 31 octombrie 2014

Briose cu fulgi de ciocolata







Ingrediente:
2 oua
un praf de sare
120 g zahar
1 iaurt de 125 g (eu am pus cu aroma de lamaie)
esenta de portocala
zeama de la o jumatate de lamaie
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
80 g unt
250 g faina
50 g ciocolata



Mod de preparare:
     Batem ouale cu zaharul si praful de sare pana ce compozitia isi schimba culoarea, pe urma punem iaurtul, zaharul vanilat, esenta, zeama de lamaie si untul topit si racit, amestecam bine totul si la final punem faina cu praful de copt, amestecam din nou, de data aceasta cu o paleta sau o lingura de lemn, iar peste toata aceasta compozitie dam pe razatoare 2-3 patratele de ciocolata ( in functie de preferinte);
Punem aluatul format in forme de briose, iar peste mai punem niste bucatele de ciocolata. Dam tava la cuptor pana devin usor maronii, facem testul cu scobitoarea.
Se servesc alaturi de o cafea, lapte fierbinte sau ceai! Sunt foarte delicioase si aromate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu