vineri, 31 octombrie 2014

Pulpe de pui cu sos de mustar si usturoi






Ingrediente:

4 pulpe de pui superioare
5 cartofi
sare
piper
boia iute sau dulce
curry
praf de usturoi
Pentru sos:
5-6 catei de usturoi
4 linguri de ulei de masline
2 linguri de mustar ( eu am pus dijon cu  hrean)
putin cimbru
sare
In plus:
2 linguri de ulei de masline pentru uns tava si putina apa


Spalam bine pulpele, le curatam (eu am preferat fara piele, dar voi puteti sa le lasati asa, crestandu-le putin ) si le condimentam pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi, boia si curry; le asezam intr-o tava pe care am uns-o cu putin ulei  si am asezat inainte cartofii taiati in bucati mai groase pe lung, iar peste pulpele condimentate;
Pentru sos: Usturoiul il curatam, il pisam bine cu sare, peste punem uleiul, amestecam pana iese o pasta albicioasa, pe urma punem mustarul si cimbrul. 
Ungem carnea din tava cu sosul obtinut, punem putina apa, acoperim tava cu capac sau cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 45 min; dupa care luam capacul si lasam sa se rumeneasca cca. 15 min ( depinde si de cuptor).
Pofta buna!
Noi am servit alaturi de o salata de varza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu