vineri, 31 octombrie 2014

Gogosi pufoase si aromate





Ingrediente: 500 g faina
2 oua
1 plic drojdie uscata
1plic zahar vanilat
6 linguri de zahar
70 g unt sau margarina
200 ml lapte
esenta de vanilie si portocala
un praf de sare
In plus:

ulei pentru prajit si zahar pudra


Mod de preparare:
          Intr-un bol punem faina cu praful de sare ( de preferat date prin sita, pentru a se aerisi); Separat punem drojdia cu 50 ml lapte caldut si 2 linguri de faina si lasam aprox 10 min sa creasca. 
Peste faina punem drojdia, ouale, laptele caldut, zaharul, vanilia si esentele dupa gust, framantam pana obtinem un aluat omogen si la final punem untul topit si caldut; framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul, la loc caldut, de preferat acoperit cu folie transparenta.
Dupa ce a crescut, intindem aluatul pe masa presarata cu faina, si cu ajutorul unui pahar formam cercuri pe care le mai lasam la crescut cca. o jumatate de ora.
Intr-o tigaie punem ulei si cand este foarte incins adaugam cercurile de aluat, le prajim pe ambele parti si le scoatem intr-un vas acoperit cu servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
La final pudram cu zahar pudra. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu