miercuri, 15 octombrie 2014

Chiftele din paine





Ingrediente:
350 g paine
100 g cascaval ras
1 ceapa mica
1 morcov mic
5 catei de usturoi
2 oua mici

sare
piper
marar
faina
ulei pentru prajit
lapte si apa pentru inmuiat painea




     Punem painea la inmuiat in lapte amestecat cu apa. Dam pe razatoare morcovul, iar ceapa si usturoiul tot pe razatoare dar cu gauri mai mici.
Intr-un vas punem morcovul, ceapa, usturoiul, painea stoarsa foarte bine, cascavalul ras, ouale, mararul si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Amestecam bine, pana ce am omogenizat bine toate ingredientele si dam compozitia la frigider pentru o jumatate de ora pentru a intra mai bine aromele intre ele. 
Formam chiftelute de marime sau forme dorite, le trecem prin faina si le punem in tigaie in ulei inchis. Scoatem pe un servetel de bucatarie pentru a elimina surplusul de grasime.
Sunt delicioase atat calde cat si reci!
          Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu