marți, 25 martie 2014

Chec cu visine






Ingrediente:
5 oua
200 gr faina
200 gr zahar
1 lingurita de praf de copt
2 linguri de cacao
4 linguri de ulei
2 pliculete de zahar vanilat
1 praf de sare


Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile bine cu un praf de sare, cu ajutoarul mixerului. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri.
Imbracam o tava mare de cozonac (sau 2 tavi mai mici) cu folie de copt si incepem sa formam checul. Punem in tava compozitia alba si mai lasam putina compozitie pe care o amestecam cu cacao si o turnam peste cea alba, iar cu ajutorul unui pai de chibrit facem o forma frumoasa de 2 culori. Adaugam si visinele si dam la cuptor, la foc mediu pentru 30-40 de minute, pana ce checul e bine copt. Se poate face testul cu scobitoarea.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu