joi, 27 martie 2014

Cornuri pufoase cu mere



INGREDIENTE:
2 oua
35 g drojdie proaspata
100 g zahar
200 g lapte
60 g unt
550 g faina
1/2 lingurita sare
coaja rasa de la o lamaie
UMPLUTURA:
5 mere mari
zahar dupa gust
1 lingurita scortisoara

         Amestecam drojdia cu 50 ml lapte si o lingura de zahar si lasam 10-15 minute pana creste, iar ouale le batem cu restul de zahar, si apoi laptele si coaja de lamaie .
          Intr-un vas, punem faina cu praful de sare, apoi adaugam drojdia crescuta si compzitia din oua, zahar si lapte si incepem sa framantam. La final am adaugat untul topit, dar nu fierbinte. Am framantat pana a devenit un aluat elastic, care nu se mai lipea de peretii vasului. L-am acoperit si l-am lasat la loc caldut, pana si-a dublat volumul.
         Merele le-am dat pe razatoare, am pus putin zahar, cca 2-3 linguri si scortisoara si le-am pus la fiert pana a scazut tot siropul.
           Am impartit aluatul in doua si din fiecare bucata am intins, pe masa usor infainata, o foaie rotunda groasa de ~ 0.5 cm. Taiem apoi foaia in 8 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita de umplutura si rulam inspre varf, formand cornurile. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam 15-20 de minute la crescut. Ungem apoi cornurile cu galbenus desfacut in 2 linguri de lapte. Coacem la foc mediu pana se rumenesc.
Pufoase, aromate si bune. Merg perfect langa un pahar cu lapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu