marți, 11 martie 2014

Cozonac cu branza de vaci

ALUAT:(2 cozonaci)
300 ml lapte
2oua
15 gr drojdie
5 linguri zahar
un praf de sare
700-800 gr faina
esenta rom
coaja de lamaie
2 linguri ulei

UMPLUTURA:
500 gr branza dulce
5 linguri zahar
esenta de vanilie
3 linguri gris
1 ou


Aluatul:

Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea, esenta de rom, si se adauga laptele. Se incorporeaza maiaua,coaja de lamaie, iar apoi faina, se face aluat. Se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza in aluat si se framanata pana se desprinde de pe vas.La final se adauga uleiul treptat  si se framanata pana se incorporeaza. Se presare cu un pic de faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
UMPLUTURA:
Se amesteca toate ingredientele la un loc.
Cand aluatul este dospit il impartim in doua. Se presara masa cu faina si se intinde foaie cu sucitoarul, se umple cu jumatate de compozitie de branza se ruleaza si se pune in tava.
Se mai lasa la dospit inca o data pana isi dubleaza volumul, se unge cu apa si se presara zahar.
Se da la cuptorul preincalzit la foc mic 15 min, iar apoi 45 min la foc potrivit.
POFTA BUNA!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu