marți, 11 martie 2014

Placinte poale-n brau ( branzoaice)


Aluat: 3 oua, 200 gr zahar, 25 gr drojdie, 200 ml lapte, coaja de la 1 lamaie, faina cat cuprinde, 50 ml ulei

Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut. Adaugam cateva linguri faina pana obtinem un aluat moale. Lasam sa dospeasca intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul. Batem ouale cu zaharul, apoi adaugam aluatul dospit, laptele cald, faina, uleiul si framantam pana obtinem un aluat moale. si dam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Umplutura: 500 gr branza vaci, un praf de sare, 4 oua, 200 gr zahar, esenta de vanilie
Se amesteca toate intr-un bol
Preparare: Intindem o foaie de aluat si o taiem patratele, iar pe fiecare patrat putem cate putin din umplutura si aducem capetele spre mijloc, dar le strangem sa nu se desprinda. Asa procedam la toate. La final le ungem cu un ou si putin zahar si bagam la cuptor pana se rumenesc usor. Cand le scoatem din cuptor le dam cu un sirop din apa cu zahar. Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu