luni, 10 martie 2014

Mucenici Moldovenesti (Sfintisori)













Ingrediente:

550 g faina;
1 plic drojdie uscata;
150g zahar;
1 ou;
75 g margarina;
200 ml lapte
un praf de sare
Pentru uns: un galbenus de ou cu putin lapte
Pentru sirop:
300 ml apa;
150 g zahar tos;
1 plic cu zahar vanilat;
esenta de rom si coaja de lamaie
Pentru terminarea mucenicilor dupa insiropare:
4 linguri cu miere
70 g miez de nuca macinat


Mod de preparare:

In primul rand facem maiaua din plicul de drojdie cu cateva linguri de lapte cadut si faina si o lasam la dospit. Oul impreuna cu zaharul le batem pana se face o pasta mai groasa. Intr-un bol mai mare punem faina si o amestecam cu praful de sare, apoi face o gaura la mijloc si turnam maiaua, pasta din ou cu zahar si laptele caldut si incepem sa framantam si spre finam punem margarina care o topim la cuptorul cu microunde, dar nu toata odata. Apoi o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut luam cate o bucata din aluat ii modelam in forma cifrei 8 si ii asezam in tava pe hartie de copt,( lasam spatiu intre ei ca o sa mai creasca), si ii ungem cu galbenus de ou si laptele, apoi dam tava la coptor.
Dupa ce s-au rumenit frumos, asa calzi ii insiropam si pe urma ii ungem cu miere si presaram nuca deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu