luni, 10 martie 2014

Prajitura cu mere




Ingrediente: 2 oua; zahar dupa gust ( 150-200 g); 12 linguri de smantana; 12 linguri de ulei; esenta de vanilie; faina cat cuprinde, un praf de copt si sare
Pentru umplutura: 1 kg de mere, zahar in functie cat de dulce doriti sa fie compozitia si 1 lingurita de scortisoara
Cum procedam: Batem ouale cu un praf de sare si zaharul, apoi cele 12 linguri de smantana si 12 de ulei, esenta de vanilie si faina cu praful de copt cat sa formam un aluat. 
Pentru umplutura, curatam merele de coaja si le dam la razatoare dupa care le punem la foc impreuna cu zaharul si scortisoara, cand a scazut toata zeama inchidem focul si lasam putin la racit.
Pentru ansamblare: Impartim aluatul in 2 parti egale, si intindem prima foaie pe care o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, pe urma compozitia de mere si la final cealalta foaie de aluat si o intepam cu furculita. Dam la cuptor pana se rumeste usor si gata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu