marți, 15 martie 2016

Chec rapid si economic

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente:
 
  • 2 oua
  • 1 cana de zahar brun
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie si rom
  • un praf de sare
  • 2 linguri cacao
  •  
    Mod de preparare:
     
    Separam ouale, albusurile le batem bine cu un praf de sare, adaugam si galbenusurile unul cate unul, apoi zaharul si mixam pana se topeste tot zaharul. Dupa care punem uleiul, laptele si esentele, mai mixam putin si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.

     
    Omogenizam bine toate ingredientele si rasturnam compozitia rezultata intr-o tava (eu am folosit o tava rotunda de 24 cm) pe care o tapetam cu ulei si faina.

     
    Pastram cateva linguri din compozitie pe care o amestecam cu cacaoa, apoi o rasturnam peste cea alba din tava, ne ajutam de o furculita sa ,,desenam'' putin deasupra.

     
    Dam tava la cuptor pentru cca.30min sau facem testul cu scobitoarea.

     
    Cand se raceste pudram cu zahar pudra. Pofta buna!

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu