marți, 22 martie 2016

Tarta cu spanac si branza

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente:
 
  • 285g aluat foietaj rotund pentru tarta
  • 300g spanac proaspat
  • 1 ceapa mica
  • 250g branza ricotta
  • 80g cascaval ras
  • 2 linguri pesmet
  • 2 oua+ 1 ou pentru uns
  • 1 cubulet de unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • felii subtiri de prosciutto (optional), dar se pot inlocui cu tot felul de semi-preparate
  •  
    Mod de preparare:
     
    Spanacul proaspat il spalam bine cu apa rece, eu am luat frunzulita cu frunzulita pentru fi sigura ca nu mai are pamant, apoi il oparim catva minute in apa cu sare.
    Intr-o tigaie calim ceapa taiata marunt in care am topit untul, apoi adaugam spanacul scurs de apa si maruntit putin cu un cutit, si lasam pe foc cca. 8-10 minute.
    Intr-un bol adaugam branza si cascavalul, compozitia din tigaie, ouale, pesmetul, iar la sfarsit potrivim de sare, piper si nuscoara.
    Intr-o tava rotunda, (eu am avut de 24cm) punem aluatul de foietaj, turnam compozitia din bol si surplusul de aluat il taiem si il asezam deasupra ca la o tarta dulce.
    Asezam si cateva felii de prosciutto si ungem totul cu oul batut.
    Dam tarta la cuptorul incins pentru cca.40 minute la 180°.
     
     

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu