duminică, 20 martie 2016

Musaca

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente:
 
Pentru piure:
  • 3 cartofi mari
  • 50g unt
  • 100ml lapte
  • sare
  • 1 ou
Umplutura:
  • 500g carne tocata de porc mai slaba
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cu bulion
  • 1 lingura pasta de rosii picanta
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 cana cu apa
  • ulei
  • 1 ou
  • putin cascaval
Pentru sosul Bechamel:
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • 250ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Alte ingrediente:
  • unt pentru uns tava
  • mozzarella pentru pus deasupra
Mod de preparare:
Pentru piure:
Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si adaugam sarea, untul, laptele si ii pasam pana obtinem un piure. La sfarsit punem si oul si il amestecam bine pana la omogenizare.
Pentru umplutura:
Intr-o tigaie punem putin ulei, punem ceapa verde taiata marunt, dupa cateva minute punem si carnea tocata, amestecand din cand in cand. Dupa ce a scazut apa lasata de la carne, mai adaugam o cana de apa si usturoiul taiat in 4, cand a scazut iar apa, punem bulionul si pasta picanta, potrivim de sare, piper si boia dulce. Mai lasam cateva minute pe foc, apoi lasam sa se racoreasca putin. Scoatem cateii de usturoi si adaugam oul (batut putin int-o bol micut) si putin cascavalul, amestecam pana omogenizam bine totul.
Pentru sosul Bechamel:
Intr-un ibric punem pe foc untul, faina si laptele si amestecam pana se face ca o pasta usor moale, potrivim de sare, piper si nucsoara.
Pentru ansamblare:
Intr-o tava unsa cu unt punem jumatate din cantitatea de piure, apoi 3 sferturi din sosul Bechamel, toata umplutura, restul de piure si cealalta cantitate de sos, iar deasupra presaram putina mozzarella sau cascaval. Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Foarte buna alaturi de niste muraturi.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu