duminică, 20 martie 2016

Crenvusti in aluat

 
 
 
 
 
Ingrediente:
  • 10 crenvusti
  • 1/2 pliculet de drojdie uscata
  • 1 cescuta cu lapte
  • sare
  • un albus de ou
  • 1 cubulet de unt/margarina
  • faina cat cuprinde
  • Pentru uns:
    • 1 galbenus de ou+2 linguri de lapte
    • sare grunjoasa
    • susan
    Mod de preparare:
     
    Fierbem crenvustii cateva minute. Intre timp punem intr-un bol laptele caldut si rasturnam drojdia; asteptam cateva minute pana se dizolva. 
    Dupa acest timp punem untul topit si caldut, sare, albusul de ou si faina putin cate putin pana formam un aluat elastic si usor de intins, fara sa se lipeasca.
    Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.
    Dupa ce a crescut intindem alautul intr-o foaie, nu foarte subtire si o taiem fasii. Fiecare crenvusti in invelim in aluat si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
    Ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele si presaram deasupra sarea grunjoasa si susan.
    Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
    Foarte buni cu un iaurt de baut!
     

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu