miercuri, 16 martie 2016

Ciuperci la tigaie cu smantana si mozzarella


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sunt foarte bune ciupercile gatite in orice fel, eu de data aceasta am pus si mozzarella si au iesit un deliciu!
 
Ingrediente:
 
  • 500g ciuperci champignon
  • o legatura de ceapa verde
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cana de apa
  • 50ml lapte
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • piper
  • 3 catei mari de usturoi
  • 80-100g mozzarella
  • patrunjel verde
  •  
    Mod de preparare:
     
    Ciupercile se curata si se spala intr-un jet de apa rece, apoi le teiem in bucati potrivite.
    Ceapa o curatam si o teiem marunt, apoi o punem la calit in ulei, peste adaugam ciupercile si le lasam sa scada toata apa lasata de ciuperci. Punem si cana de apa si le lasam sa mai fiarba pana scade aproape toata apa. Intre timp preparam sosul alb: Laptele il amestecam cu faina, smantana, usturoiul zdrobit si il turnam peste ciuperci, condimentam cu sare si piper si mai lasam cateva minute pana cand totul se leaga. La sfarsit adaugam si mozzarella, apoi stingem focul. Presaram cu patrunjel verde si se serveste cald cu mamaliguta.
    Pofta buna!

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu