sâmbătă, 19 martie 2016

Friptura de porc la cuptor

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente:
 
  • 5 felii carne de porc ( din pulpa din fata a piciorului)
  • 1 morcov mai mic
  • 1 fir de ceapa verde
  • 5 catei usturoi
  • 1 lingura bulion
  • 1 cescuta apa
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei
  •  
    Mod de preparare:
     
    Carnea o spalam bine in apa rece, o stergem cu servetele de bucatarie si o condimentam cu sare, piper si boia dulce dupa gust.
    Intr-o tava punem cateva linguri de ulei si asezam carnea condimentata, peste asezam legumele curatate si spalate, apoi taiate rondele. Intr-un bol punem apa si bulionul, amestecam pana se dizolva tot bulionul si o turnam peste carne in tava. Acoperim totul cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute cu folie si fara folie pana ce carnea se rumeste frumos.
    Noi am servit cu ciupercute umplute si gogonele murate.
     

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu